Programma 2008

muziek


  Caspar David Friedrich - Klosterfriedhof im Schnee
In januari 2009 beginnen we aan een programma van religieuze romantische koorwerken, onder meer van Rheinberger, Cornelius, Brahms, en Von Herzogenberg. Deze zullen wellicht worden afgewisseld door andere passende werken.

werken
Brahms Warum ist das Licht gegeben dem MŁhseligen
Reger Abendlied
Liszt O Traurigkeit
Von Herzogenberg O Traurigkeit
Von Herzogenberg Siehe, um trost war ...
Rheinberger Abendlied
experi-
ment

Het ensemble gaat veel aandacht besteden aan klankgeoriŽnteerd zingen. Het "experiment" is, dat we tijdens de repetitiedagen, naast het instuderen van het programma, tijd inbouwen om oren en harten te openen voor dit nieuwe luisteren en zingen.
Om geen onnodige druk op de repetities te laten ontstaan, zal er geen concert worden gepland. Dat geeft alle ruimte om aandacht te geven aan het oefenen met klankzingen, en de integratie ervan in de muziek.

data

We zijn nog in de aanloopfase voor dit project, dat naar verwachting in januari 2009 zal starten. Er zal gedurende vijf zaterdagen worden gewerkt. Wij zoeken nog een aantal gevorderde tenoren, een alt en een hoge sopraan (zie ook meebouwen en OriŽnteren op klank).

meedoen

Heeft U belangstelling om mee te bouwen aan dit koor? Neem even kontakt op om daarover te overleggen. De kosten zullen 150 euro bedragen (muziek, koffie en thee inbegrepen).

17-7-2008